Læs høringssvaret til Ørestad Syd

Ørestad har brug for Byens Hus

Intentionen med lokalplantillægget er at fastlægge en større andel af området syd for Arenakvarteret til boliganvendelse og samtidigt at skabe betingelserne for byliv langs Asger Jorns Allé.

I DGI, DIF og Idrætsforum København vil vi gerne anerkende de grundlæggende tanker om Ørestad Syd som en aktiv bydel med en uhyre tydelig bevægelsesprofil (dommerbetænkning vedr. Kalvebodkvarteret Vest, Ørestad Syd, 2014). 20.000 borgere vil om få år bo i Ørestaden, og de har brug for muligheder for at leve et aktivt liv, hvor de fysiske rammer i nærområdet indbyder til et fysisk aktivitet, fællesskab og lokal sammenhængskraft.

Tillægget til lokalplanen muliggør at flere borgere kan bo Ørestad Syd. Det er en logisk udvikling i en by, der vokser med op mod 100.000 indbyggere over de næste 10 år. Men det stiller også krav om et øget fokus på de rekreative arealer og idræts- og fritidsfaciliteter, der etableres i Ørestad Syd. Derfor bør mulighederne for fysisk aktivitet også fremgå af formålet med lokalplanen.

Høringen sluttede d. 27. oktober og DGI, DIF og IFK indsendte en fælles høring, læs høringssvaret her

Læs mere om høringen her

Kate Skavin Kate Skavin er sekretariatsmedarbejder i Idrætsforum København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X