Idrættens Dialogmøde fik en fremragende start

Mandag aften var Hovedkassen på Københavns Rådhus fyldt med idrætsglade mennesker. Idrætsforum København afholdt for første gang Idrættens Dialogmøde, og 67 havde tilmeldt sig en aften, der handlede om fremtiden for den københavnske idræt.

Overborgmester Frank Jensen (A) lagde for med at give et overblik over investeringer i faciliteter til idrætten gennem de seneste 5 år. Her er indtil videre afsat 1,2 mia. kroner. I fremtiden kommer der flere faciliteter til, og der er afsat penge til renovering af de eksisterende faciliteter. Men der er begrænsede ressourcer og ikke mindst plads, derfor er samarbejde og fælles løsninger vigtigt for fremtiden.

”Vi vil gerne være med i et samarbejde. I Idrætsforum København har vi fået en partner, som vi kan sparre med. Og jeg er også glad for, at lokaludvalgene er involveret i arbejdet, så vi kan forankre lokalt”, sagde Frank Jensen.

Udfordringer for idrætten – flere svar på workshop
Klaus Eskelund fra Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund satte ord på samfundets udvikling fra disciplinsamfund mod et projektsamfund. At formen for fællesskabet rykker sig fra ”forpligtende” til ”midlertidig” udfordrer den organiserede idræt, og Eskelund kom omkring nogle af idrættens muligheder inden for organisering, kommunikation og udvikling.

Den tråd tog deltagerne op på den afsluttende workshop – ”Hvad kan idrættens organisationer og foreninger/klubber bidrage med frem mod 2025? ”. Det fik Hovedkassen til at summe af snakkelyst, og mange af ordene ramte også de papirlapper og flipovers, som efter mødet blev samlet ind. Alle de gode idéer, tiltag, kommentarer og spændende indfald skal bruges for fremtiden.

Mange tak til alle for den store opbakning. Næste udgave af Idrættens Dialogmøde afholdes i slutningen af juni.

Kate Skavin Kate Skavin er sekretariatsmedarbejder i Idrætsforum København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X