Fælles pressemeddelelse vedr. gebyr på brug af kommunale faciliteter i Københavns Kommune

Københavns Kommune har besluttet at pålægge idrætsforeninger et gebyr, når de booker en kommunal idrætsfacilitet.

Det foreslåede gebyrmodel rammer samtlige foreninger og skelner ikke til, om der er tale om voksenforeninger eller børneforeninger.

Foreningsidrættens repræsentanter tager i fællesskab afstand fra ideen om at pålægge foreningerne et gebyr, da det opleves som en brugerbetaling for brugen af idrætsfaciliteter, som foreningerne tidligere har fået tildelt vederlagsfrit.

Idrætsforeningerne opfordrer samstemmende politikerne i Borgerrepræsentationen til at fjerne brugerbetalingen fra de kommunale idrætsfaciliteter. Gebyrordningen vil både medføre et øget bureaukrati, der går til selve forvaltningen af gebyret, samt resultere i en uigennemsigtig model, hvor man sammenblander tildelings- og betalingsprincipper, hvor man giver foreningsidrætten tilskud med den ene hånd – og kræver penge fra de samme foreninger med den anden.

Foreningsidrætten opfordrer derfor politikerne til at finde de 1,5 mio. kr. i 2019 og 3,0 mio. kr. fra 2020 og frem, som er den samlede nettobeløb, som besparelserne løber op i ifølge de kommunale budgetberegninger.

Midlerne til finansiering af besparelserne på 1,5 mio. kr. i 2019 bør findes i de kommende forhandlinger om overførselsmidler.

Underskrevet pr. 28.11.2018 af: B 1908, Boldklubben FIX, Boldklubben Frem, Boldklubben Fremad Amager, Boldklubben Fremad Valby, Boldklubben Skjold, Boldklubben Unionen, Boldklubben Vestia, De Danske studenters Roklub, Hovedstadens Svømmeklub, PAN idræt, Sankt Annæ IF, Stevnsgade Basketball, Sparta Atletik og Motion, Sundby Boldklub, Swingshoes, Vanløse Idræts Forening, Svømmeklubben MK 31, Valby Boldklub.

Læs hele pressemeddelelsen her: faelles-udtalelse-fra-foreninger-vedr-gebyrsagen-2018

 

 

 

Kate Skavin Kate Skavin er sekretariatsmedarbejder i Idrætsforum København

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X